18/02/2019

Modele de jocuri didactice

18/02/2019

Jocuri in legatura cu Sirul numerelor Naturale si cu sistemul zecimal pozitional al scrierii acestor numere: 9. reflecție și Evaluare: în majoritatea situațiilor este importantă planificarea unei secvențe de Analize a jocului, realizată sub forma unei discuții sau dezbateri. Scopul acestei Analize este conștientizarea elevilor că au rési la o activez de învățare, încurajarea reflecției privind propriile acțiuni în situația de JOC, conștientizarea achizițiilor dobândite. Perfortele de discuție DIN această etapă pot fi: ce a urmărit Jocul? Cum v-ați simțit? Ce ați învățat? Care a fost contribuția voastră la JOC? Ce ați descoperit? Exemplu: dezbaterea se poate concentra asupra modurilor diferite de a lucra în echipă pentru a atinge un SCOP comun: ce ați observat? Au existat dificultăți în comunicarea cu plafalți? Cum ați reușit să depășiți dificultățile? Cum influențează coezienne echipei Rezultatul Muncii? Ce strategie un echipa folosit? Evitați ca membrii să se acuze unul pe altul mai ales în situațiile în Care Rezultatul a fost un ESEC (oul s-a spart). Încercați să transformați eșecul unor echipe în ocazii de învățare: în majoritatea situațiilor vor exista Prasica între oamenii Care Lucrezia Împreună la un proiect. Cum ați putea să vă descurcați cu diferențele Într-un mod Constructiv? Unde sunt posibile compromisurile? Ce am învățat DIN această Experiență? În Literatura de specialitate întâlnim numeroase jocuri didactice mai simple sau mai complexe a căror structură diferă. Cele mai importante aspecte de urmărit sunt contextul jocului (un anumit conținut didactique sau o situație de învățare) și obiectivele jocului. Jocul didactique își va dovedi eficiența Dacă Profesorul este atent la aceste aspecte. Utilizare la clasăjocul didactique are valențe formativ-Educative și poate fi organis la toate nivelele de școlaritate, inclusiv în activitățile de educație a adulților. Jocul didactique se poate utiliza la toate disciplinele de învățământ în forme și variante diverite în foncție de vârsta elevilor, conținutul disciplinei sau obiectivele urmărite. Literatura de specialitate Pune la dispoziție o Mare Diversitate de jocuri didactice, adecvate pentru toate vârstele şi disciplinele de studiu Dar reușita unei activități didactique în Care folosim Jocul didactique depinde doar de talentul pedagogique al profesorilor.

Orele de dirigenție pot fi contexte potrivite pentru a utiliza metoda jocurilor didactice. Activitățile de educație non-formală (excursiile, concursuri tematice, proiecte ALE școlii) pot fi contextele de învățare cele mai potrivite pentru utilizarea jocurilor. Jocurile de spargere a gheții pot fi utilizate la debutul unei lecții Dacă ne dorim diminuarea blocajelor emoționale şi crearea unui climat relaxant pentru activitate. Jocurile de energizare pot fi utilizate în momentele în Care Energia elevilor este foarte scăzută sau Apar fenomene precum oboseala și plictiseala. Jocurile didactice pot constitui Retribution oferite elevilor după finalizarea unei Sarcini mai dificile. Jocurile didactice (jeux d`apprentissage de l`Angl.) sunt metode de învățare și de Muncă folosite cu intenții didactique, ce se aseamănă ca formă cu jocurile de Societate Dar DIN ponctul de Al conținutului systématique au SCOP de învățare (dicționar de pedagogie, Schaub, H, Zenke, K, 2001). Jocuri in legatura cu operatiile numerelor Naturale 37. Alcatuieste o compunere in care sa urmezi urmatoarea Schema narativa, alegandu-TI una dintre variantele propuse: Arhaism fonetic = forma Veche a unui cuvant de uz réel. Exemple: imple, pre, Sama, derege, Rupe, Parau, Cura pentru curge.

Regulile jocului: Copilul imbracat in haine de Culoarea fatetei cubului va colora obiectul cunoscut dans Culoarea corespunzatoare. Elemente de JOC: impodobirea Bradului, surpriza, prezenta lui MOS Craciun, Hora copiilor, interpretarea cantecelului, manuirea materialelor, sunetul clopotelului.